Reflösa Weckoblad
Nr 18 - försommaren 2006
Lundarallare på Intermodelbau i Dortmund

Tidigt på morgonen onsdagen den 2 april åkte ett antal förväntansfulla lundarallare i en hyrd minibuss till Dortmund. Vi åkte först genom Hamburg för att besöka Conrads och ett par MJ-affärer. Därefter körde vi direkt till den lilla orten Schwerte,(35000 inv.) strax utanför Dortmund,

Vi bodde på hotell Reichshof endast 50 meter från järnvägstationen, mycket praktiskt. Dagen efter bar det iväg till mässan med lokaltåget, vi bodde endast 50 meter från järnvägstationen, mycket praktiskt.

Under de två dagarna vi besökte mässan upplevde vi många fina sevärdheter liksom tidigare år vi besökt mässan. Det inköptes givetvis en hel del godbitar också.

På lördagsmorgonen åkte vi till en fantastiskt fina mj-affär JB Modellbahnservice på Lotterstr. 37 i Osnabrück. Sedan bar det iväg hem till Lund.

Jag tror att alla vi som var med upplevde att det varit en givande och trevlig resa.

Mariahöhe är en liten station på en mycket välbyggd holländsk HO-anläggning.
Intill stationen ligger ett par bedagade industrianläggninar för grus- och betong. Titta på alla detaljerna och njut!
Tre bilder från en fantastiskt fin liten engelsk smalspårsanläggning. Troligen är det ett engelskt äkta par som byggt den.
Dessa fina industribyggnader är från en anläggning från Holland.

Tycker du att bilderna är små, klicka på dem så blir de större.
Frukost i matsalen med några av resenärerna
En nöjd hotellägerska Jutta Max med den svenska flaggan. Dock inte införskaffad för vår skull utan som en del av uppladdningen inför fotbolls VM. Jutta hade bokat allt på ett bräde till ett svenskt supporter-gäng.
Bilder från en smalspårsanläggning i O-an. Den har en något ovanlig förebild. Det är en bana för transport av rörsocker på Kuba med tillhörande sockerbruk.
Revolutionen pågår ständigt med slagord och Che Guevara målade på väggarna.

Text: Lennart Persson och Anders Lindholm
Foto: Kjell Edvardsson och Lennart Persson

Frågor eller synpunkter är alltid välkomna med e-post till bladet@lundarallarna.se
Tillbaka till startsidan
Till tidigare nummer