Reflösa Weckoblad

Nr 24 - augusti 2007

Ante har inrett Heljans personvagnar och berättar om en av figurerna ombord

Eftersom Tore den enarmade konduktören väckte mångas intresse [när vagnen visades för Lundarallarna] så tänkte jag att jag skulle berätta bakgrunden till detta öde.

I sin ungdom jobbade Tore som växlare när olyckan var framme. Just denna måndag var en riktigt råkall och dimmig dag med en temperatur på ett par plusgrader. Tore som är en ordningsam människa, kände sig trött efter helgens sviter och såg därför fram emot frukosten.

Så när den sista växlingsrörelsen skulle göras brast koncentrationen. Tore åkte på sista vagnen med ryggen mot färdriktningen (vilket är bland det första man får lära sig att aldrig göra) och skulle skynda sig att avsluta jobbet vilket fick förödande konsekvenser. När han hoppade av vagnen i lite för hög fart föll han så olyckligt att ena armen kom i kläm mellan hjulet och rälen.

Efter en längre tids sjukfrånvaro blev han erbjuden att jobba som konduktör istället. Ett jobb som Tore idag trivs väldigt bra med, han får ofta höra av passagerarna att han sprider glädje omkring sig. Dom gamla arbetskollegerna är givetvis också glada för den lyckliga utgången av en annars så tragisk olycka.

Men som vanligt på arbetsplatser så har Tore fått smeknamnet "Den enarmade banditen" för att han som dom säger "Ser till att folk stoppar in pengar i företaget". Slutet gott allting gott.

Så nu vet ni varför det är en enarmad konduktör i min kafévagn.

Hej hopp kaffekopp ANTE.

Frågor eller synpunkter är alltid välkomna med e-post till bladet@lundarallarna.se